Utvecklingen av automatiserade fordon

15 september, 2020 0 av andreasjohansson

I studien av transportindustrin tittar man på den automatiserade teknikens inverkan på sysselsättningen och dess inverkan på produktiviteten. Jag kommer inte att gå in på sysselsättningen konsekvenserna i denna korta artikel. I stället ska jag titta på vad framtiden har för transportsektorn under de närmaste decennierna som en direkt följd av tekniska framsteg. Om du är förare eller medlem i en organisation med en viktig roll inom transportsektorn, så är det något du behöver veta.

Det finns vissa tecken på att nästa årtionde skulle kunna domineras av tekniska framsteg inom transportsektorn. Det är troligt att ny och spännande teknik kommer att visas under de kommande åren för att hjälpa oss att komma runt. Detta kommer att vara mycket goda nyheter för förare och arbetsgivare. I själva verket kan det vara början på slutet av lastbils- och bil industrin. Dessa industrier är beroende av lastbilar och transportsektorn är viktig.

Tekniska framsteg inom transport

Några av de mer lovande tekniska framstegen inom transportsektorn är fjärrövervakning, förarlösa flottor och spårningssystem för fordon. Med förarlösa flottor och spårningssystem fordon, förare kommer inte längre att vara nödvändigt. Förare kan koncentrera sig på sina jobb och företagen kommer att ha mindre behov av förare. Förare kan också påverkas av några av de mer avancerade teknikerna. Kommunikation mellan fordon innebär särskilt att förarlösa lastbilar kan kommunicera direkt med varandra. Detta gör det möjligt för företag att övervaka lastbilstrafiken och förbättra bränsleeffektiviteten. Lastbilsföretag kan också erbjuda rabatter till förare som utnyttjar dessa kommunikationssystem från fordon till fordon.

Med alla de tekniska framsteg som äger rum inom transportsektorn, är det lätt att glömma de människor som tjänar pengar. Förare som får arbeta utan att behöva oroa sig för att köra, spendera tid att vänta i linje eller hantera vägarbeten är uppenbarligen kommer att bli bättre. Men vad gör förarna inom transportbranschen? De får försörja sig och de måste försörja sig, så de måste kunna överleva i en tid då produktiviteten är nyckeln. i den moderna världen. Förarlösa lastbilar kan rädda liv, men de är inte sannolikt att betyda en hel del för försörjningen av en genomsnittlig förare. Förare kommer fortfarande att behöva köra säkert och få kunder från punkt A till punkt B, men de kommer inte att göra så mycket pengar för verksamheten som de brukade. Det bästa för branschen skulle vara att hålla vägarna säkra och få upp produktiviteten.