Från linser till glasögon

15 mars, 2019 0 av andreasjohansson

Sedan flera år tillbaks har jag bara varit hos min optiker när det varit tid för att skaffa nya linser. De som har linser vet att man skall göra vissa besök hos en optiker, men denna gång har jag tänkt att jag skall be att få synundersökning och hjälp med glasögon. Även om jag tycker om att ha linser, känns det mer och mer som att glasögon skulle vara bättre för mig just nu. Jag får höra med aktuell optiker och ta reda på vad han anser om saken, men det är min utgångspunkt hur som helst.
Det är inte så ofta man går till en optiker, och jag har inte kollat på glasögon de senaste åren. Det känns lite nervigt att välja ut bågar om jag skall vara ärlig, men jag misstänker att en optiker har bra inblick i allt som har med glasögon att göra och kan ge tips och råd i valet.

Om det inte går som jag vill kommer jag väl få ta hjälp av någon vän som kan sånt där. Det finns ju alltid någon som har vana när det kommer till att gå till en optiker för att välja glasögon. Det är viktigt att det blir ett par som verkligen funkar i de flesta situationer. Man vill ju inte gärna gå omkring med ett par glasögon som bara passar ibland. Det är nog bra att ha ett par ganska mörka bågar. Detta brukar det ju finnas en hel del av hos var och varannan optiker. Dessutom funkar de till det mesta!